Een poster maken in PowerPoint: 10 eenvoudige stappen (2024)

Wist je dat je PowerPoint niet alleen kunt gebruiken om presentaties te maken, maar ook om andere elementen te ontwerpen, zoals posters? Vandaag laten we je precies zien hoe je een poster maakt in PowerPoint.

Hoewel niet iedereen denkt aan het maken van een posterontwerp in PowerPoint, is het vrij eenvoudig en een haalbare optie als je snel iets nodig hebt of geen andere ontwerpsoftware tot je beschikking hebt. (Posters gemaakt in PowerPoint worden vaak gebruikt in academische omgevingen voor opdrachten en evenementpromotie op universiteitscampuss*n) Vandaag nemen we je mee in de stappen om een poster te maken inPowerPoint.

Sjablonen voor posters verkennen

1. Poster materiaal verzamelen

Een poster maken in PowerPoint: 10 eenvoudige stappen (1)

Voordat je begint met het ontwerpen van een PowerPoint-poster, ga je eerst zitten en bedenk je wat er op de poster moet komen. Schrijf een plan voor het ontwerp en verzamel alle materialen in een map op je bureaublad - tekst, grafieken of gegevens en foto's of andere afbeeldingen.

2. Software starten

Een poster maken in PowerPoint: 10 eenvoudige stappen (2)

Navigeer naar PowerPoint op je computer en open de software. Begin met een lege sjabloon. Het maakt niet uit welke versie van PowerPoint je gebruikt om een posterontwerp te maken. (Hier gebruiken we 365, maar de stappen en locaties van menu's zijn vergelijkbaar in alle moderne versies van de software).

3. Afmetingen van set en posterformaat

Een poster maken in PowerPoint: 10 eenvoudige stappen (3)

Kies een formaat voor je posterontwerp. Ontwerp de PowerPoint-poster op het maximale formaat waarop hij zal worden afgedrukt.

PowerPoint heeft een maximale diazijde van 52 inch breed en hoog, dus houd daar rekening mee bij het plannen van je ontwerp. Gebruikelijke posterformaten zijn onder andere:

  • Grote poster in filmstijl: 24 inch bij 36 inch
  • Medium, voor ramen en algemeen gebruik: 18 inch bij 24 inch
  • Klein, voor plaatsing op billboards, etc.: 11 inch bij 17 inch
  • A4, voor posterhandouts: 8,5 inch bij 11 inch

Stel de afmetingen in het menu Ontwerp in en navigeer vervolgens naar Diaformaat. Klik op de vervolgkeuzelijst en selecteer Pagina-instelling. (De twee standaardopties zijn voor presentatiedia's op schermen).

Voer je paginagrootte in. Merk op dat de meeste posters portretoriëntatie gebruiken (hoger dan breed). Als je dia's al wat inhoud bevatten, schaal dan op als je de optie krijgt. Dit zorgt ervoor dat de tekst groot genoeg is voor het nieuwe formaat. (In oudere versies van PowerPoint bevinden deze opties zich in het menu Bestand).

4. Tekst toevoegen

Zodra je de lay-out hebt ingesteld, voeg je alle tekstelementen toe aan het posterontwerp.

Vergeet niet het doel van het ontwerp in gedachten te houden en beperk de tekst tot alleen het hoognodige, zoals de naam van het evenement, de tijd, datum en locatie.

Maak je nog geen zorgen over de plaatsing. Maar je kunt wel nadenken over de lettertypen die je wilt gebruiken en hoe groot tekstelementen moeten zijn, terwijl je een hiërarchie creëert voor hoe mensen de tekst op de poster moeten volgen.

Zie ook:

Als het op lettergrootte aankomt, begin dan met een kop van 75 tot 100 punten en een body van 24 tot 48 punten; pas de rest van je letterhiërarchie overeenkomstig aan.

Zie ook:

5. Afbeeldingen toevoegen

Een poster maken in PowerPoint: 10 eenvoudige stappen (4) Dit is ook het moment om grafieken die je wilt gebruiken te importeren of te maken.

Breng afbeeldingen en andere ontwerpelementen die je wilt gebruiken naar het posterontwerp. Sleep elke afbeelding uit je map naar het posterontwerp.

Dit is ook het moment om grafieken die je wilt gebruiken te importeren of te maken.

Het doel is om alles wat je visueel zou kunnen opnemen in het posterontwerp op het scherm te krijgen. Als je een posterontwerp maakt in PowerPoint, is het veel gemakkelijker om alles in elkaar te zetten als alle elementen op het canvas staan, zodat je kunt zien wat je hebt om mee te werken.

Zorg ervoor dat al je afbeeldingen groot genoeg zijn om ook te worden afgedrukt. Als algemene regel geldt: zoek naar afbeeldingselementen die 150 dpi of hoger zijn op het formaat dat ze zullen worden gebruikt. Afbeeldingen van websites zijn vaak niet groot genoeg om te gebruiken voor afgedrukte elementen en zien er wazig of korrelig uit.

6. Kleuren en ontwerpelementen aanpassen

Een poster maken in PowerPoint: 10 eenvoudige stappen (5) Vermijd kleine tekst- of ontwerpelementen.

Zodra je al je ontwerpelementen beschikbaar hebt om mee te werken, maak je aanpassingen zodat elk element op de juiste plaats staat. Je kunt de kleur en grootte van het lettertype, de positionering en zelfs de kleuren van tekstvakken aanpassen om ervoor te zorgen dat elk element gemakkelijk te zien en te begrijpen is.

Denk eraan dat je bij het ontwerpen van een poster elementen wilt die groot genoeg zijn om van een afstand te lezen. Vermijd kleine tekst- of ontwerpelementen.

7. Elementen verplaatsen op het Poster Canvas

Speel met waar elementen zich bevinden op het canvas van de poster en verplaats ze zodat het posterontwerp gemakkelijk te lezen en te begrijpen is.

De meeste mensen zullen een poster van boven naar beneden lezen. Stapel je informatie zodanig dat dit type lezen gemakkelijk wordt. Gewoonlijk zal de kop of grootste tekst bovenaan staan en kleinere elementen in het onderste deel van het ontwerp.

8. Een vooraf ingesteld sjabloon gebruiken (optioneel)

Een poster maken in PowerPoint: 10 eenvoudige stappen (6)

Als je ontwerpelementen voor je poster mist, kun je overwegen om een van de voorgedefinieerde sjablonen in PowerPoint te gebruiken om wat visuele flair toe te voegen.

Sjablonen zijn beschikbaar in het menu Ontwerp en bevatten opties met hoge kleuren die passen op het canvasformaat dat je hebt geselecteerd.

9. Exporteren voor afdrukken

Een poster maken in PowerPoint: 10 eenvoudige stappen (7)

Zodra het ontwerp van de PowerPoint-poster klaar is, exporteer je het bestand om af te drukken. Het meest gebruikte (en algemeen geaccepteerde formaat) is PDF.

Nadat je je bestand hebt opgeslagen, navigeer je naar het Acrobat-menu (of naar het menu Bestand in oudere versies) en selecteer je PDF maken. De software doet de rest.

10. Afdrukken en verspreiden

Een poster maken in PowerPoint: 10 eenvoudige stappen (8)

Zet je PDF op een schijf om naar de drukker te brengen (of e-mail het) en zodra het ontwerp is afgedrukt, kun je je in PowerPoint gemaakte poster verspreiden.

Conclusie

Hoewel PowerPoint misschien niet voor iedereen de ideale oplossing is om een posterontwerp te maken, is het een haalbare oplossing als dat de enige software is die je tot je beschikking hebt. Een van de grootste beperkingen kan zijn dat PowerPoint-bestanden een beperkte grootte hebben, dus zorg ervoor dat die geschikt is voor je ontwerp.

Een voordeel van het maken van een poster in PowerPoint is dat je ontwerpelementen later opnieuw kunt gebruiken voor een presentatie als je samenhangende elementen maakt. Je kunt ook elementen of afbeeldingen importeren die je in andere software had gemaakt, in formaten zoals JPEG of PNG.

PowerPoint is een veelzijdige tool en leren hoe je een poster maakt is gewoon een extra tool om toe te voegen aan je ontwerpkit.

Een poster maken in PowerPoint: 10 eenvoudige stappen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jamar Nader

Last Updated:

Views: 6263

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamar Nader

Birthday: 1995-02-28

Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

Phone: +9958384818317

Job: IT Representative

Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.