Beste dubbele prullenbak met 2 vakken voor afval scheiden (2024)

Gebruik een dubbele afvalbak voor afvalscheiding
Auteurs: Pim Brouwer

Een prullenbak met twee vakken biedt u de mogelijkheid om twee soorten afval gescheiden te houden, zoals GFT, plastic (PMD) of restafval. Het voordeel is dat u met slechts één afvalbak twee afvalstromen bij u thuis of op kantoor kun scheiden.

Onze lijst met dubbele afvalbakken bestaan uit verschillende modellen, zoals prullenbakken met voetpedaal of met sensor. We hebben de 2-vaks prullenbakken geselecteerd op kwaliteit, prijs en klantbeoordelingen.

Bekijk Beste Duo Afvalbakken

Disclaimer: Als u een product aanschaft via een affiliate link, verdienen we mogelijk een commissie.

1.

Brabantia Bo Touch Bin – 60 Liter

Mooie afvalscheider met voldoende ruimte

Beste dubbele prullenbak met 2 vakken voor afval scheiden (1)

De Brabantia Bo Touch Bin valt meteen op door zijn mooie en nette uitstraling. U kunt de afvalscheider bestellen in veel verschillende kleuren. De duo scheider is zeer handig in gebruik door zijn geïntegreerde hardgrepen, grote opening, uitneembare kunststof binnenemmers en anti-slip bodem. Bovenal is deze afvalbak ontworpen om lang mee te gaan en dit is ook wat eerdere gebruikers opmerken over dit product. Deze afvalscheider is de juiste keuze als u op zoek bent naar een prullenbak met een moderne look en een kwalitatief goed ontwerp. Ideaal voor de scheiding van bijvoorbeeld uw plastic en restafval. De Brabantia wordt geleverd inclusief proefverpakking Brabantia PerfectFit afvalzakken.

  • Inhoud: 30 + 30 Liter
  • Bediening: Touch
  • EAN: 8710755221484

Bekijk de Prijs (Bol.com)

Of bekijk de prijs bij Coolblue

2.

Homra QUBIX – 70 Liter

Beste gescheiden sensor afvalbak met ruime inhoud

Beste dubbele prullenbak met 2 vakken voor afval scheiden (2)

De Homra QUBIX is een zeer ruime duo prullenbak gemaakt van geborsteld RVS. Deze sensor afvalbak opent door middel van een sensor wat ideaal is wanneer je je handen vol hebt. De deksel sluit automatisch na een paar seconden maar je kan deze ook langer open laten staan door op de ‘open’ knop te drukken. Houd er rekening mee dat deze afvalemmer op batterijen werkt en dat deze geen uitneembare binnenemmers heeft. De binnenringen voor de vuilniszakken maken het makkelijk de volle zak uit te nemen en er een nieuwe in te doen. De ideale hygiënische vuilemmer met grote inhoud voor in de keuken of kantine.

  • Inhoud: 2 x 35 liter
  • Bediening: Sensor
  • EAN: 8719558282869

Bekijk de Prijs (Bol.com)

Of bekijk de prijs bij Blokker

3.

O’DADDY Prullenbak Afvalscheiding – 60 liter

Een handige en stijlvolle pedaalemmer voor afvalscheiding

Beste dubbele prullenbak met 2 vakken voor afval scheiden (3)

De O’DADDY Prullenbak Afvalscheiding is een pedaalemmer met een inhoud van 60 liter, verdeeld over twee binnen emmers van elk 30 liter. Zo kun je gemakkelijk je afval scheiden in bijvoorbeeld restafval en plastic. De prullenbak heeft twee pedalen, waarmee je de deksels afzonderlijk kunt openen. De deksels sluiten geruisloos en zijn voorzien van een geurfilter om nare luchtjes te voorkomen. De prullenbak is gemaakt van gepoedercoate staal, wat zorgt voor een duurzame en krasbestendige afwerking. De binnenemmers zijn gemaakt van PP plastic, wat makkelijk schoon te maken is. De duo pedaalemmer heeft een strak en modern design, dat past in elke keuken of kantoor.

  • Inhoud: 2 x 30 liter
  • Bediening: Pedaalemmer
  • EAN: 8718657958774

Bekijk de Prijs (Bol.com)

4.

Brabantia Bo Prullenbak – 60 Liter

Stijlvolle en handige pedaalemmer voor afvalscheiding

Beste dubbele prullenbak met 2 vakken voor afval scheiden (4)

De Brabantia Bo Prullenbak – 2 x 30 liter is een stijlvolle en handige pedaalemmer waarmee je met gemak uw afval gescheiden houdt. Met de twee losse binnenemmers van 30 liter kan Bo 2 soorten afval gescheiden houden. De prullenbak heeft een geurdichte deksel welke fluisterzacht sluit dankzij de soft-close techniek. De grote opening zorgt ervoor dat afval gemakkelijk weg te gooien is. Het pedaal is licht te bedienen en de anti-slip bodem beschermt de vloer en houdt de afvalemmer op zijn plaats. De prullenbak is ruimtebesparend en past strak tegen een wand of in een hoekje.

  • Inhoud: 2 x 30 liter
  • Bediening: Pedaalemmer
  • EAN: 8710755211508

Bekijk de Prijs (Bol.com)

5.

Homra BLINQ – 30 Liter

Compacte duo prullenbak met twee losse deksels

Beste dubbele prullenbak met 2 vakken voor afval scheiden (5)

De Homra BLINQ is met zijn inhoud van 30 liter een compacte pedaalemmer. De prullenbak is gemaakt van duurzaam RVS en is zeer hygiënisch in gebruik door het voetpedaal waarmee je de deksel opent en sluit. De bak bevat twee deksels die automatisch sluiten na enkele seconden. Gebruik deze dubbele prullenbak om thuis of op kantoor makkelijk afvalstromen gescheiden te houden. De pedaalbediening maakt het ontwerp extra hygiëne vriendelijk voor gebruikers en de twee deksels houden geurtjes op afstand. De RVS pedaalemmer is vingerafdrukvrij en vuilafstotend.

  • Inhoud: 2 x 15 Liter
  • Bediening: Pedaalemmer
  • EAN: 8719558289585

Bekijk de Prijs (Bol.com)

Of bekijk de prijs bij Amazon

6.

SONGMICS – 60 Liter

Stijvolle duo pedaalemmer

Beste dubbele prullenbak met 2 vakken voor afval scheiden (6)

De SONGMICS pedaalemmer is een stijvolle dubbele recyclingbak met een RVS behuizing. De SONGMICS pedaalemmer heeft twee ruime compartimenten met een inhoud van elk 30 liter. En elk compartiment opent u eenvoudig met de stevige pedalen. Het deksel sluit geruisloos en zachtjes dankzij de soft-close techniek. Door het voetpedaal is deze afvalscheider hygiënisch in gebruik. De RVS behuizing is voorzien van een coating die vingerafdrukken tegen gaat. De binnenemmer met metalen handvat maakt het gemakkelijk om de emmers te verwijderen en te legen.

  • Inhoud: 2 x 30 Liter
  • Bediening: Pedaalemmer
  • EAN: 7442143937912

Bekijk de Prijs (Bol.com)

7.

EKO Essential Splitted – 40 Liter

Compacte pedaalemmer met gekleurde binnenemmers

Beste dubbele prullenbak met 2 vakken voor afval scheiden (7)

De EKO Essential Splitted is een rechthoekige pedaalemmer gemaakt van geborsteld RVS. De buitenzijde is fingerprint-proof en het deksel is voorzien van soft-close. Dit betekent dat het deksel soepel omhoog en naar beneden gaat en zachtje sluit. Met de twee pedalen opent u de individuele deksels voor het scheiden van het afval. Elke compartiment heeft een inhoud van 20 liter. Elke klep is voorzien van een stay-open functie, hiermee wordt het deksel vergrendeld. Zo hoeft u niet uw voet op het pedaal te houden bij het wisselen van de afvalzak. Het deksel sluit gedempt en is geurdicht, ideaal dus voor gft-afval. De anti-slip bodem zorgt ervoor dat de bak netjes blijft staan, ook op gladdere vloeren.

  • Inhoud: 2 x 20 Liter
  • Bediening: Pedaalemmer
  • EAN: 8713631191994

Bekijk de Prijs (Bol.com)

8.

Brabantia Touch Bin Recycle – 33 liter

Stijlvolle halfronde afvalscheider met twee vakken

Beste dubbele prullenbak met 2 vakken voor afval scheiden (8)

De Brabantia Touch Bin Recycle is een blikvanger in de keuken met zijn mooie kleur een stijlvolle look. Gebruikers zijn zeer tevreden met de vlakke achterkant en de inhoud van de duo bak. De 10 liter emmer is bijvoorbeeld zeer geschikt voor GFT-afval en de 23 liter bak voor plastic- of restafval. Ook is deze prullenbak echt gemaakt om lang mee te gaan, dit is te merken is aan de stevige en duurzame materialen. Het ‘soft touch’ openingssysteem is ook een favoriet van klanten en werkt soepel en geruisloos. Bij lichte aanraking open de deksel en het handvat aan de achterkant maakt het makkelijk de duo afvalbak te verplaatsen.

  • Inhoud: 10 + 23 Liter
  • Bediening: Touch
  • EAN: 8710755117909

Bekijk de Prijs (Bol.com)

Of bekijk de prijs bij Blokker

9.

Brabantia Bo Touch Bin – 34 Liter

Mooie en praktische afvalbak op pootjes

Beste dubbele prullenbak met 2 vakken voor afval scheiden (9)

De Brabantia Bo Touch Bin 11+23 liter is een mooie prullenbak op pootjes die een prachtig design combineert met praktisch gemak. Dankzij twee losse binnenemmers kan de Bo twee soorten afval gescheiden houden en is daardoor erg handig in gebruik. De Bo is ontworpen om ruimte te besparen en past daarom perfect tegen de muur. Door het Soft Touch open- en sluitsysteem opent de Bo geruisloos bij de lichtste aanraking en blijft de deksel vanzelf openstaan, zodat u uw handen vrij heeft. De inhoud is slechts 34 liter, daarmee is het een compacte afvalscheider bedoeld voor kleinere hoeveelheden afval.

  • Inhoud: 11 + 23 liter
  • Bediening: Touch
  • EAN: 8710755316203

Bekijk de Prijs (Bol.com)

10.

Homra QUICKX – 60 Liter

Efficiënt afval scheiden met luxe uitstraling

Beste dubbele prullenbak met 2 vakken voor afval scheiden (10)

De Homra QUICKX is de ideale afvalscheiding prullenbak voor thuis en op kantoor. Met zijn inhoud van 60 liter verdeeld over twee compartimenten van elk 30 liter is er genoeg ruimte voor het scheiden van verschillende soorten afval, zoals plastic en restafval. De prullenbak is gemaakt van hoogwaardig RVS en heeft een luxe uitstraling. Een groot voordeel van de QUICKX is de voetbediening waardoor je de prullenbak hygiënisch kan gebruiken. De compartimenten openen apart van elkaar, waardoor geurtjes zich niet snel verspreiden. Daarnaast zijn er binnenemmers in elke compartiment die je er eenvoudig uit kan halen om de prullenbak te legen. Met de Homra QUICKX haal je een kwaliteitsproduct in huis.

  • Inhoud: 2 x 30 liter
  • Bediening: Pedaalemmer
  • EAN: 8719558289899

Bekijk de Prijs (Bol.com)

11.

Homra NEVIQ – 60 Liter

Handig in gebruik en fraai design

Beste dubbele prullenbak met 2 vakken voor afval scheiden (11)

De Homra NEVIQ is een elegante en praktische pedaalemmer die perfect is voor thuisgebruik, op kantoor of in de kantine. Met een inhoud van 60 liter, verdeeld over twee compartimenten van elk 30 liter, is deze prullenbak ideaal voor afvalscheiding. De prullenbak is hygiënisch in gebruik dankzij de twee voetpedaalbediening. Hierdoor kunt u de deksel zonder handen kunt openen en sluiten. Daarnaast heeft de prullenbak losse deksels en binnenemmers die u makkelijk kunt uitnemen om te legen. De Homra NEVIQ is gemaakt van hoogwaardig RVS en is voorzien van een antislip ondergrond.

  • Inhoud: 2 x 30 liter
  • Bediening: Voetpedaal
  • EAN: 8719558283453

Bekijk de Prijs (Bol.com)

12.

EKO Rejoice Pedaalemmer – 60 Liter

Ruime en rechthoekige EKO pedaalemmer

Beste dubbele prullenbak met 2 vakken voor afval scheiden (12)

De EKO Rejoice is een praktische dubbele afvalbak met een ruime inhoud voor gebruik door 4 of meer personen. De stevige pedaalemmer heeft een kunststof deksel die voorzien is van een geruisloos ‘soft close’ systeem. De ruime rechthoekige EKO pedaalemmer bevat twee kunststof binnenemmers met een inhoud van elk 30 liter. De pedaalemmer heeft een RVS buitenkant die voorzien is van een fingerprintproof coating.

  • Inhoud: 2 x 30 Liter
  • Bediening: Pedaalemmer
  • EAN: 8713631054046

Bekijk de Prijs (Bol.com)

Of bekijk de prijs bij Blokker

Meer over dubbele prullenbakken

Navigatie:

  1. Wat is een duo prullenbak?
  2. Waarom een dubbele prullenbak gebruiken?
  3. Duo of trio afvalbak?
  4. Afvalbakken labelen

Wat is een duo prullenbak?

Een dubbele prullenbak is een afvalbak met twee vakken. Deze scheiding maakt het makkelijk en netjes om verschillende soorten afval in te zamelen op één plek. Gebruik de vuilnisbak bijvoorbeeld voor het scheiden van plastic afval (PMD), gft of restafval, maar ook voor papier of glas.

Beste dubbele prullenbak met 2 vakken voor afval scheiden (13)

Met een dubbele vuilnisbak heeft u dus één prullenbak in huis in plaats van meerdere losse afvalemmers. Dit scheelt weer ruimte in de keuken of kantine. Daarnaast staan de afvalscheiders netjes, hebben ze een mooi design en zijn ze makkelijk in gebruik.

Meestal heeft een gescheiden prullenbak twee uitneembare kunststof binnenemmers. Zo zijn ze handig schoon te maken. Er zijn ook afvalscheiders die één kunststof emmer hebben en één leeg vak. Dit is om de ruimte van de prullenbak optimaal te benutten.

Waarom een dubbele prullenbak gebruiken?

Er wordt thuis en op de werkplek steeds meer afval gescheiden. Dit is met oog op het milieu maar ook omdat de overheid dit van ons verwacht.

Met dank aan websites zoals Afvalscheidingswijzer.nl en Zootjegeregeld.nl (site van Milieucentraal.nl) weet u precies welk afval waar moet worden weggegooid.

Door juist afval te scheiden blijven er nette stromen plastic (PMD) afval, gft-afval, papierafval en restafval over die weer gerecycled kunnen worden. Bovendien gaan er op deze manier zo min mogelijk waardevolle grondstoffen verloren.

Weet u precies welk afval in welke afvalbak hoort? Doe de quiz!

Maak afval scheiden inzichtelijk

Een afvalbak met twee binnenemmers maakt het scheiden van afval makkelijk, inzichtelijk en zelfs een beetje leuk.Bovendien, wanneer er meerdere bakken zijn hoeft u minder vaak op en neer naar de afvalcontainers die buiten staan. Uw afval is nu immers netjes weggewerkt op één punt en u kunt meer tegelijk verzamelen.

Beste dubbele prullenbak met 2 vakken voor afval scheiden (14)

Het kan een investering zijn om een afvalbak aan te schaffen. Sommige modellen zijn best prijzig. Hier staat echter tegenover dat er goed over het ontwerp is nagedacht, de duo bakken lang mee gaan, duurzaam zijn en van alle gemakken voorzien. Denk aan ‘soft-close’ techniek, een antislip laag, stevige materialen, handvaten, anti-vacuüm gaatjes en een vuilniszakkenhouder.

Gescheiden afvalinzameling in uw gemeente

De belangrijkste reden om een gescheiden afvalbak aan te schaffen is uiteraard de noodzaak van afvalscheiding. Per gemeente is afhankelijk welke stromen u gescheiden dient te houden, maar meestal gaat het om plastic, glas, papier / karton en restafval. Lees meer over welk afval u kunt scheiden op Afvalscheidingswijzer.

Duo of trio afvalbak?

Naast prullenbakken met twee vakken zijn er ook trio afvalbakken beschikbaar. Zo houdt u nog meer stromen afval gescheiden. Het aanbod van prullenbakken met drie vakken is kleiner dan dat van prullenbakken met twee vakken.

Beste dubbele prullenbak met 2 vakken voor afval scheiden (15)

Bekijk prullenbakken 3 vakken

Verhouding van de compartimenten

De indeling van de vakken is bij elke gescheiden prullenbak anders. Sommige afvalemmers hebben een gelijke verdeling, zoals twee compartimenten van elk 20 liter. Maar u kunt ook kiezen voor een afvalbak met een ongelijke inhoudsverdeling.

Zo zijn er afvalbakken met een grote emmer van 30 liter en een kleine emmer van 15 liter. Ten slotte zijn er afvalbakken waarmee u zelf de indeling en capaciteit van de vakken kunt bepalen door zelf een scheidingswand of tussenschot in de binnenemmer te plaatsen.

Beste dubbele prullenbak met 2 vakken voor afval scheiden (16)

Wat is nu het beste? Een recycle prullenbak met twee even grote vakken of eentje met een grote en een kleine binnenemmer? Dit hangt af van uw afvalstromen. Heeft u bijvoorbeeld veel plastic afval en weinig gft-afval dan is het handig om voor een ongelijke indeling te kiezen.

Emmers met verschillende kleuren

Handig is het als uw binnenemmers verschillende kleuren hebben. Bijvoorbeeld een groene binnenbak en een grijze binnenbak. Voor het oog is het zo duidelijk welke afvalstroom in welke afvalbak hoort.

Let er op dat de kleur van de afvalbak nog wel zichtbaar is wanneer er een afvalzak om de binnenemmer hangt.

Afvalbakken labelen

Beste dubbele prullenbak met 2 vakken voor afval scheiden (17)Moest het plastic afval nu in de rechter of in de linker bak? Soms twijfelt u zelf even, laat staan dat eventuele gasten in uw huis het direct weten. Gft komt bijvoorbeeld per ongeluk bij het plastic en verstoort het recycling proces.

Om misverstanden te voorkomen kunt u de compartimenten labelen met een stickertje. Dit kan op de klep of aan de binnenkant van de afvalbak. Zo weet iedereen welk afval in de welke afvalemmer hoort.

Prullenbak Adviesgids

Waar kunt u op letten bij het kopen van een prullenbak? Lees onze prullenbakken gids.

Beste dubbele prullenbak met 2 vakken voor afval scheiden (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated:

Views: 6626

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.