Touch prullenbak: 15x de beste van 2024! [Nu Korting] (2024)

De touch prullenbak is één van de meest handige prullenbakken die je kan kopen, omdat het met een kleine “touch” geopend kan worden én omdat het deksel vanzelf open blijft staan. Of je dat dan doet met een vinger of een elleboog maakt niet uit, zolang je er maar je afval in kwijt kan toch?

In dit artikel nemen wij je mee in de beste touch prullenbak van 2024. Ook nemen wij je mee in waar je op moet letten bij het kopen van dit product, wat het precies is en wanneer je het juist moet aanschaffen.

We sluiten af met voor wie een touch afvalbak het meest geschikt is én hoe je dit product het beste schoon kan maken. Veel leesplezier en vragen of opmerkingen zien we graag terug in de reacties onderaan de pagina.

Inhoudsopgave

  1. De beste touch prullenbak van 2024
  2. Onze top 5 touch prullenbakken
    • Brabantia touch bin 60 liter
    • Touch afvalbak Intelligent Waste Totem 2.0 van Joseph Joseph
    • Brabantia Bo Touch duo prullenbak
    • Touch Bar Slim van Simplehuman
    • Touch prullenbakje van Morgiana
    • Waarom luisteren naar ons?
  3. Wat is een touch prullenbak?
  4. Waarom een touch prullenbak kopen?
    • Makkelijk afval weggooien
    • Simpele bediening
    • Voorkom nare luchtjes
    • Het past in ieder huishouden
  5. Touch prullenbak kopen? Houd hier rekening mee
    • Inhoud
    • Materiaalgebruik
    • Aantal compartimenten
    • Kleurgebruik
    • Ervaringen van andere mensen
    • Prijs
  6. Voor wie is een touch prullenbak geschikt?
  7. Hoe maak je een touch prullenbak schoon?

De beste touch prullenbak van 2024

Tijdens het doen van onze product onderzoeken kijken we standaard naar een aantal punten. Je kan hierbij denken aan de prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, reviews van andere mensen, populariteit, materiaalgebruik enzovoort.

Door naar deze punten te kijken, zijn wij ervan overtuigd dat we jou de beste touchprullenbakken kunnen laten zien.

We nemen je hieronder mee in de beste touch prullenbak van 2024, waarbij de prijs oploopt van laag naar hoog. We zijn benieuwd welk product jij gaat uitkiezen!

Goed om aan te geven: sommige van de onderstaande producten zijn natuurlijk ook in andere kleuren én met een diverse inhoud te verkrijgen. Klik hiervoor even op “controleer prijs”‘ om de juiste kleur en inhoud voor in jouw huis te vinden.

Onze top 5 touch prullenbakken

Na het zien van bovenstaande producten, heb je (hopelijk) al een keuze kunnen maken. Is dat nog niet het geval? Bekijk dan hieronder onze top 5, op basis van reviews en ervaringen van andere mensen!

Bij ieder product vermelden we ook een voorbeeld van een review.Op die manier kan jij een product kiezen dat zichzelf al bewezen heeft én dat andere mensen ook top vinden. Een betere afvalbak touch ga je dus bijna niet vinden.

Brabantia touch bin 60 liter

Het eerste product in onze top vijf is de Brabantia touch bin van 60 liter. Dit product krijgt momenteel 4,9 uit 5 sterren en meer dan 250 reviews op bol.com. Hiermee is dit één van de meest populaire producten.

De Touch Bin prullenbak van Brabantia is een ware hardloper en verkrijgbaar met een diverse inhoud en wel 16 verschillende kleuren. Zo zie je hierboven een prullenbak van 60 liter, echter heb je ze ok van 30 liter of ander afmetingen. Dankzij de‘soft touch’ sluiting en een unieke scharnierconstructieopent en sluit het deksel geruisloos.

Tevens is de bodem voorzien van een kunststof beschermrand en wordt deze afvalemmer touch bin geleverd met een proefverpakking Brabantia afvalzakken. Alsof dat nog niet genoeg was krijg je ook nog eens 10 jaar garantie. Voor sommige mensen is het goed om te weten dat de touchprullenbakken van Brabantia vaak Cradle to Cradle gecertificeerd zijn. Wat wil je nog meer?

Extra Ruime prullenbak die je handig kan gebruiken. Fijn systeem met het deksel. Stevig en van goede kwaliteit. Mooi design ook.

Jwase

Touch afvalbak Intelligent Waste Totem 2.0 van Joseph Joseph

Het tweede product in onze top vijf is de touch afvalbak Intelligent Waste Totem 2.0 van Joseph Joseph. Deze afvalbak touch bin krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 205 reviews op bol.com.

De Intelligent Waste Totem 2.0 prullenbak van Joseph Joseph maakt het scheiden van afval ontzettend makkelijk, dankzij de twee compartimenten. De touch vuilbak hierboven heeft 2 bakken, van ieder 20 liter (40 liter inhoud in totaal). Je hebt echter ook de keuze uit 2 compartimenten van 30 liter per bak (60 liter in totaal). Ook kan je kiezen uit wel 3 verschillende kleuren.

Deze award-winnende prullenbak wordt daarnaast geleverd met een uitneembaar GFT prullenbakje van 3 liter. En dankzij de ingebouwde geurfilter in het deksel komen er geen nare luchtjes vrij. Al met al een prima product dat precies doet wat je ervan mag verwachten.

Fantastische prullenbak. Echt heel handig, vooral als je in een appartement woont. Onderste gedeelte gebruik ik voor plastic en boven voor restafval met biobakje. Het is ook nog eens een sieraad in je keuken.

Carel1907

Brabantia Bo Touch duo prullenbak

Het derde product in onze top vijf is de Brabantia Bo Touch duo prullenbak. Dit product krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 65 reviews op bol.com.

Wederom een product van Brabantia in dit artikel. Dit keer is het de Bo Touch Bin, wat een dubbele afvalbak is met een totale inhoud van 60 liter (2×30 liter). Je kan bij dit product kiezen uit 10 verschillende kleuren, dus er zit vast iets voor je tussen. Dankzij de antislip bodem wordt je vloer beschermd tegen krassen.

De Bo Touch Bin past perfect tegen de muur en is erg stabiel. De deksel is makkelijk en licht te bedienen en sluit met de zachtste aanraking, dankzij het Soft Touch’ open- en sluitsysteem. En ook dit product van Brabantia heeft 10 jaar garantie en Cradle to Cradle certificering. Meer heb je niet nodig toch?

Wij gebruiken de binnenemmers voor plastic- en restafval. Zakken (gewone groene voor plastic en goedkope zwarte voor rest) zijn goed te bevestigen en zie je niet aan buitenkant. Touch werkt prima, lichte druk is voldoende.

56Lianne56

Touch Bar Slim van Simplehuman

Het vierde product in onze top vijf is de Touch Bar Slim van Simplehuman. Dit product krijgt momenteel 4,8 uit 5 sterren en meer dan 25 reviews op bol.com.

Deze Touch Bar Slim afvalemmer van Simplehuman heeft een inhoud van 40 liter, maar is ook verkrijgbaar met een inhoud van 30 liter. Je hebt tevens op bol.com de keuze uit meerdere Touch Bar modellen van Simplehuman.

Dankzij het slanke design past dit product gemakkelijk in elke kleine ruimte. De afvalbak is gemaakt van roestvrijstaal, met een speciale FPP-coating wat ervoor zorgt dat er geen vette vingerafdrukken op de afvalemmer blijven staan. Daarnaast heeft de prullenbak een speciale greep die enkel licht aangeraakt hoeft te worden om te openen. Een goed product voor iedereen als je het ons vraagt.

Erg mooi en top kwaliteit, handig dat drukpunt voor openen boven in zit in plaats van voetpedaal. Klep werkt zeer goed en kleppert helemaal niet. De prijs zeker waard.

JBr57

Touch prullenbakje van Morgiana

Het laatste product in onze top vijf is het touch prullenbakje van Morgiana. Dit product krijgt momenteel 4,6 uit 5 sterren en meer dan 40 reviews op bol.com.

Mocht jij op zoek zijn naar een klein touch prullenbakje voor op je aanrecht of badkamer? Bekijk dan dit product van Morgiana. Deze afvalbak heeft namelijk een inhoud van 2 liter en is verkrijgbaar in 2 verschillende kleuren.

Omdat de klikdeksel het binnenste afvalbakje goed afsluit, is de afvalbak van Morgiana geschikt voor meerdere doeleinden, met of zonder plastic binnenzakje. Het binnenste bakje is namelijk makkelijk van de buitenkant los te koppelen en dus makkelijk schoon te maken. Ook krijg je gratis 50 zakjes meegeleverd bij dit product, dus sla je slag!

Ik heb het kleine prullenbakje op het aanrecht staan en vind het super handig voor kleine prulletjes zoals theezakjes e.d. Ik wil er ook nog 1 kopen voor de badkamer. Aanrader!

TinekeFok

Zit jouw touch prullenbak niet in bovenstaande lijst? Zoek niet verder enneem dan hier even een kijkjebij bol.com, waar ze meer dan 130 verschillende touch afvalbakken op voorraad hebben.

Waarom luisteren naar ons?

Tijdens het zoeken naar de beste touch prullenbak, hebben wij de allerbeste producten onder de loep genomen. Letterlijk honderden reviews zijn doorgenomen, waarbij we naar zowel de positieve als negatieve reviews hebben gekeken. Hierbij kijken wij onder andere naar de volgende punten:

  • Prijs van het product
  • Aantal reviews van kopers
  • Hoogte van de beoordeling
  • Kwaliteit aan de hand van de reviews
  • Features en mogelijkheden die het product kan bieden

Door dit op deze manier aan te pakken, konden wij een mooie lijst van goede producten samenstellen. Op die manier kan jij de beste touch prullenbak voor jouw situatie vinden.

Wat is een touch prullenbak?

Na het zien van de bovenstaande producten, heb je (waarschijnlijk) een goed beeld van wat een touch prullenbak is. Mocht dat niet zo zijn, leggen wij je het hieronder graag uit.

Een touch prullenbak is niets meer dan een standaard prullenbak waarvan het deksel opent, wanneer je hierop drukt. Waar je bij een pedaalemmer de prullenbak opent door met je voet druk uit te oefenen op het pedaal en een sensor prullenbak opent als er iets langs de sensor gaat, hoef je een touch prullenbak alleen naar even aan te raken. Dit kan met je vinger zijn, je elleboog, je hoofd, eigenlijk alles waarmee jij goed kan drukken.

Zo’n prullenbak met touch brengt tevens ook meerdere voordelen met zich mee. Hier zullen we later in dit artikel nog wat dieper op ingaan.

Een touch prullenbak heb je echter niet zomaar gekozen, want je hebt de keuze uit veel verschillende merken, soorten, inhoud en kleuren. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen naar het juiste product. Met dit artikel proberen we jou een handje te helpen in het maken van de juiste keuze.

Maar waarom zou je dan een prullenbak met touch moeten kopen en in welke situaties is een afvalemmer touch een handig product om te hebben? Daar nemen wij je nu in mee.

Touch prullenbak: 15x de beste van 2024! [Nu Korting] (14)

Waarom een touch prullenbak kopen?

Nu je weet wat de beste touch prullenbak is én waar je op moet letten als je dit product gaat kopen, is het belangrijk om te kijken naar waarom je het zou moeten kopen.

Het is namelijk niet een product wat je zomaar even in huis haalt en er zijn veel vervangende producten op de markt. Vandaar dat wij je graag meenemen in de diverse redenen/momenten wanneer je voor een prullenbak met touch zou moeten kiezen.

Makkelijk afval weggooien

De eerste reden waarom een prullenbak met touch een goede aankoop is, is dat je heel makkelijk je afval weg kan gooien. Waar je bij een pedaalemmer bijvoorbeeld je voet op het pedaal moet houden om het deksel open te laten staan, is dat bij een touch prullenbak niet nodig.

Zodra jij op de deksel van een touch afvalbak (lichtjes) drukt, zal het deksel soepel openen. Het deksel gaat dan ook pas weer dicht, zodra je het dicht drukt.

Veel mensen vinden dit een fijne feature aan dit soort prullenbakken, wat kan verklaren dat dit een populair product is dat je op veel plekken terug ziet komen. Maar dit is lang niet het enige voordeel van dit product.

Simpele bediening

Niet alleen gooi jij jouw afval snel en makkelijk weg en blijft het deksel vanzelf open staan, ook het bedienen van de touch prullenbak is erg makkelijk. Met letterlijk 1 druk op de knop kan jij, bij wijze van, bergen met afval deponeren.En met weer een druk op de knop, kan je de touch afvalbak perfect afsluiten.

Het deksel blijft open staan, zolang jij dat wilt én ook het dicht duwen van het deksel is met één handeling te doen. Ze zeggen niet voor niets: gemak dient de mens!

Voorkom nare luchtjes

Een ander bijkomend voordeel van het hebben van een touch prullenbak, is dat je hiermee nare luchtjes kan voorkomen. Of je het product nu in je keuken of in je toilet zet, dankzij het sluitingsmechanisme kan je dit soort prullenbakken perfect afsluiten en zorgen dat de lucht in de prullenbak blijft.

Het past in ieder huishouden

Het laatste voordeel dat dit product je kan bieden, is dat er voor iedereen wel wat te verkrijgen is. Wij durven dan ook te zeggen dat een touch prullenbak in ieder huishouden past.

Het is een ideaal product dat makkelijk te bedienen is én je kan het met veel verschillende kleuren, inhoud en compartimenten aanschaffen. Het zal je dan ook niets verbazen dat het juiste product een echte eyecatcher kan zijn in jouw keuken, toilet of kantoor.

Al met al meer dan genoeg redenen en momenten waarom je een touch afvalbak zou moeten kopen. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden, wanneer je dit product gaat kopen? Lees snel verder, want daar ga je in de volgende alinea allemaal achterkomen.

Touch prullenbak: 15x de beste van 2024! [Nu Korting] (15)

Touch prullenbak kopen? Houd hier rekening mee

Wanneer jij een prullenbak met touch voor in je huis gaat kopen, is het belangrijk dat je dit afstemt op jouw eigen behoeftes en op wat je op dat moment nodig hebt.

Wij hebben de belangrijkste zaken waar je op kan letten hieronder opgesomd, in willekeurige volgorde. Niet iedereen zal elk punt even belangrijk vinden. Daarom is het belangrijk om te weten waar je allemaal op kan letten, zodat je zelf kan bepalen met welke punten je wel rekening wilt houden.

Inhoud

Een belangrijk element waar je rekening mee kan houden om erachter te komen welke prullenbak bij jou past, is de inhoud van de touch prullenbak.

Dit hangt vooral samen met hoe groot je huishouden is en de plek waar je dit product wilt plaatsen. Ben je de enige in het huishouden, dan is een prullenbak met een inhoud van 15 tot 30 liter vaak wel voldoende.

Woon je met 2 of 3 personen, dan is een 30 liter prullenbak of een 40 liter prullenbak aan te raden. Bestaat jouw huishouden uit meer dan 5 personen? Dies dan eerder voor een prullenbak die beschikt over een inhoud van 50 of misschien zelfs een prullenbak van 60 liter.

Ook de plek waar je de prullenbak met touch neerzet heeft invloed op de inhoud. Zo wil je in het toilet een kleinere touch prullenbak en in de keuken juist een grotere.

Materiaalgebruik

Ondertussen weet je dat er veel soorten afvalemmers bestaan. Deze verschillen dan ook in het materiaal dat in zo’n product terug komt. Bedenk vooraf dan ook welk materiaal voor jou het meest geschikt is.

Zoek je bijvoorbeeld een prullenbak die wel kan tegen een stootje en lang meegaat? Dan is het aan te raden om een metalen afvalemmer te kiezen. Ga voor een prullenbak van roestvrijstaal als je een tijdloze uitstraling wil. Ook is dit materiaal makkelijk schoon te houden.

Verder kan je nog kiezen voor kunststof als materiaal. Dit is relatief goedkoop en het is een licht materiaal, daarom is het makkelijk te verplaatsen en schoon te maken. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is goed om te weten dat je hieruit kan kiezen.

Aantal compartimenten

Een ander belangrijk punt waarmee je rekening kan houden, is het aantal compartimenten dat de touch prullenbak heeft. Afval scheiden is namelijk iets wat veel in Nederland gebeurt.

Hierdoor zijn er dan ook diverse touch prullenbakken verkrijgbaar, welke opgesplitst zijn in twee of zelfs drie verschillende compartimenten.Zo’n duo afvalbak of prullenbak 3 vakken kan in de keuken een erg handig hulpmiddel zijn, omdat je in de keuken vaak verschillende soorten afval produceert.

Als je de keuze maakt om een prullenbak met meerdere compartimenten te kopen, dan is het ook verstandig om te controleren of de compartimenten even groot zijn, deze verschillend zijn of aanpasbaar zijn.

Het komt namelijk vaak voor dat je van één soort afval meer hebt dan van een ander soort afval. Juist dan kan het handig zijn als de compartimenten verschillend zijn in grootte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verschil aan restafval en groenafval. Maar bijvoorbeeld ook PMD afval, welke in de regel veel ruimte in beslag neemt.

Kleurgebruik

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden, is de kleur van de touch afvalemmer. Je wilt namelijk wel dat dit product fijn in de ruimte past waar je het gaat plaatsen. In de keuken wil je dus rekening houden met bijvoorbeeld de kleuren van je keuken, maar ook op jouw werkplek, badkamer of kantoor kan je rekening houden met het interieur.

Gelukkig is het kiezen van de juiste kleur tegenwoordig niet zo heel moeilijk, omdat fabrikanten de diverse modellen vaak in verschillende kleuren uitbrengen. Zo kunnen ze namelijk een grotere doelgroep aanspreken en meer producten verkopen.

De meest populaire kleuren zijn toch wel de zwarte prullenbak, de witte prullenbak en de zilveren afvalbak. Dit zijn echter lang niet de enige kleuren waaruit je kan kiezen.

Ervaringen van andere mensen

Bij het doen van productonderzoek, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen die andere mensen hebben met het product. Laat je dus ook zeker informeren door de ervaringen die andere mensen met bepaalde producten hebben.

Vaak hebben deze mensen het product al getest, waardoor je makkelijk de voor- en nadelen kan opzoeken. Producten met slechte reviews of lage scores wil je dan het beste vermijden, zodat je alleen de allerbeste producten aanschaft.

Prijs

Als laatste is het belangrijk dat je de juiste kwaliteit kiest en de prijs die daarbij hoort. Sommige mensen vinden het niet erg om een tientje meer of minder te betalen, maar niet iedereen heeft dat ervoor over.

De prijs van een touch prullenbak begint vanaf zo’n €17 en kan oplopen tot ongeveer €230 voor als je het beste van het beste wilt kopen. Het is belangrijk om de prijs af te zetten tegenover de eigenschappen en kwaliteit, zodat je de beste waarde voor je geld krijgt. Houd er rekening mee dat jouw budget dus tussen deze twee bedragen zal moeten zitten. Houd er dus rekening mee dat jouw budget tussen deze twee bedragen in zal moeten zitten.

Oké, je weet nu bijna alles wat je moet weten over de touch afvalbak. We hebben het alleen nog niet gehad over voor wie het geschikt is én hoe je dit product het beste schoon kan maken. Daarom dat wij in de volgende alinea hier dieper op ingaan. Lees snel verder.

Touch prullenbak: 15x de beste van 2024! [Nu Korting] (16)

Voor wie is een touch prullenbak geschikt?

Eerder in dit artikel gaven we aan dat een touch prullenbak erg makkelijk is in gebruik. Ook de diverse voordelen zorgen ervoor dat dit product door veel mensen aangeschaft wordt. En dat is niet voor niets.

Zo wordt een prullenbak met touch niet alleen veel in huishoudens gebruikt. Ook in de horeca, bij sportclubs en bepaalde trekpleisters zie je dat dit soort prullenbakken populair zijn.Dit komt omdat het een handige prullenbak is om te openen en omdat het deksel vanzelf open blijft staan.

Mocht jij dus in een korte tijd veel afval produceren, dan kan je dit met een touch afvalbak snel en effectief deponeren.

Lang verhaal kort: een touch prullenbak is voor iedereen geschikt, zowel jong als oud. Het is een kwestie van jouw persoonlijke voorkeur natuurlijk, maar het is dus zeker een geschikt product.

En hoe maak je de touch vuilnisbak dan het beste schoon? Ook dat is niet al te lastig, zoals je hieronder kan ondervinden.

Hoe maak je een touch prullenbak schoon?

Het is natuurlijk fijn om je huis zo schoon mogelijk te houden. Om dit voor elkaar te krijgen zul je veel schoonmaak werk moeten verrichten. Ook je prullenbak zul je regelmatig schoon moeten maken, zodat je schimmels, bacteriën en vliegjes geen kans geeft.

Maar hoe maak je nu een touch prullenbak schoon en waarmee moet je rekening houden? Het is echt ontzettend simpel.Met het volgen van de onderstaande stappen zal je al een heel eind komen én zien dat het helemaal niet zo lastig is.

Het is ten eerste belangrijk dat je de handleiding van de prullenbak leest. Hier staan vaak de instructies met betrekking tot het schoonmaken in. Dan is het ook een kwestie van het volgen van de juiste stappen.

Staat het niet in de handleiding? Neem dan de onderstaande stappen door. Hiermee kan je al een heel eind komen.

Je zal allereerst wat wasmiddel, heet water, een schoonmaakborstel of sponsje en een handdoek nodig hebben. Ook is het belangrijk dat de touch afvalbak leeg is, dus haal al het vuil of de vuilniszakken eruit.

Hierna is het een kwestie van aan de slag gaan met het hete water en het wasmiddel om de gehele buitenkant van de prullenbak touch schoon te maken. Je begint met de buitenkant, om vervolgens de binnenkant te reinigen. Je kan dit doen op de manier waarop jij dat prettig vindt. Enkele tips die we jou hierbij willen meegeven:

Probeer eerst rekening te houden met het materiaal waarvan de touch afvalemmer gemaakt is. Heb je bijvoorbeeld een prullenbak dat gemaakt is van roestvrijstaal? Gebruik dan een zachte doek voor de buitenkant. Dit materiaal krijgt namelijk snel krassen en dat zou natuurlijk jammer zijn. Gebruik daarnaast azijn, omdat dit het materiaal niet aantast.

Een metalen touch prullenbak wil je na het schoonmaken met een zachte doek drogen, om te voorkomen dat deze gaat roesten. Goed droogmaken is hierbij dus écht van belang.

Is jouw touch prullenbak van kunststof, dan hoef je wat minder voorzichtig te zijn. Wel kan dit materiaal krassen krijgen en minder sterk zijn, maar het zal niet roesten en niet zo snel krassen als RVS.

Nu is het de zaak om de binnenkant te reinigen. De binnenkant van je prullenbak is ook eenvoudig schoon te maken. Als het goed is heb je in een eerdere stap al het vuil uit de afvalemmer verwijdert. Zo niet, kan je dat nu alsnog doen.

Het enige wat je dan hoeft te doen is wat heet water en wasmiddel in de prullenbak te gieten, zodat je het kan reinigen met een spons of borstel. Naderhand schud je het vieze water eruit en kan je de binnenkant drogen met een handdoek.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met het maken van de juiste keuze én dat je de perfecte touch prullenbak voor jouw huishouden hebt gevonden.

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Touch prullenbak: 15x de beste van 2024! [Nu Korting] (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated:

Views: 6628

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.